maanantai 29. elokuuta 2016

Bird's Tree 2015

Vesisadetta ja elokuun viileyttä torjutaan lintubongailulla: Bird's Tree 2015 (puulaakin tuotenumero 567907) tulee Unkarista ja on valkoviini. Hinta on 7,30 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Muuttolintuja vai pyy päärynäpuussa?

I: Todella persoonallinen makeus suorastaan hyökkää makunystyröille. Tällaista ei olekaan aikoihin lasiin osunut, liekö koskaan. Makeus on tämän viinin tavaramerkki ja veikkaan, että siitä joko pitää tai ei. Minä pidän, kun ottaa puoli lasillista kerrallaan. Ja mielellään vain kerran päivässä. Useampi lasillinen aiheuttaa miltei liskojen yön (tuli kokeiltua tämäkin vaihtoehto).

Ä: Whaaatt??? Siis mitä? Makeaa valkkaria?!? Mikä makeus! Onko jopa liikaa?
Vaikka Ä onkin perso makealle, on tämä viini vähän liian äkkimakeaa! Juusto kyllä poistaa makeudelta terän, mutta suuhun jää sokerinen tuntuma.
En tiedä. Tykätäkö vai ei. Ehkäpä kallistun kuitenkin tykkäämisen puolelle.
Hox! Etiketissä pyydetään: "Sit back, relax and enjoy..."

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8.
Ä: 8½.



Vinkki: Kyykkyviini on sellainen viini, jonka poimiakseen on kyykistyttävä miltei nenä kiinni lattiaan, siis puulaakissa. Sellainen viini on myös Bird's Tree 2015.
Puulaakin sijoittelupolitiikalla lähinnä lattianrajaa viinihyllyillä ovat halvimmat viinit ja ylinnä eli viinin ostajan silmien tasolla kalleimmat.

Ei kommentteja: