torstai 28. huhtikuuta 2011

Thandi Sparkling Rose Sec 2010

On taas aika vetää persut olalle työväen vapautuksen nimissä. Mikäpä tähän paremmin sopisi kuin kuohuviini ja Reilu Kauppa: Thandi Sparkling Rose Sec 2010 (puulaakin tuotenumero 508797) ja ihmisillä hyvä tahto. Hintaakin duunariystävällisesti alle kympin eli 7,98 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Vaaleanpunaisia unia vaaleanpunaisesta juomasta?

I: Punainen ja kuiva, erittäin kuiva. Lyhyet poreet. Maku on lyhyt, häipyy nopeasti. Kuin punaviinimarjamehu, runsaasti vedellä lantattuna. Puoliraaka, keskenkasvuinen.
Kyllä tätä juo, mutta parempiakin on tarjolla.
Kivat nousut kylläkin, ei siinä mitään.


Ä: Oh, ihanan pirteä, soljuva ja sisäisesti lämmittävä nautinto. Kupliva, iloa tuova tuntuma.
Kerrassaan mahtava juoma juhlistamaan arjen kohokohtia.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 8.
Ä: 10.



Vinkki: Vapun piknik on kiva juttu, mutta niin on myös loppusiivous :)


p.s. Samainen kuohari on arvosteltu myös täällä.

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Montes Reserva Malbec 2009

Huihai, vaalit olivat ja menivät jo, onneksi. Kaiken vaalipropagandan poispyyhkimiseksi muistista valitsimme punaista ja tummaa: Montes Reserva Malbec (puulaakin tuotenumero 405367). Hintaa 9,69 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Nollattiinko ajatukset onnistuneesti vai vieläkö mielessä liehuu?

I: Miltei mustikkapuuron punainen. Pistävä maku alussa. Hapahko polte kielen päällä. Ei mikään notkea juotava, vaan vastakarvaan pitää niellä... jälkimaku vesimäisen neutraali. Keskeneräinen.
Menettelee, mutta ei mielellään.


Ä: Enkelin kosketus? No, ei ihan. Tuoksu voimakas, väri violettiin painuva punainen. Maku vahva, tamminen, jopa hivenen kitkerä.
Viinin lämmettyä lasissa, maku tasottui ja antoi eri vivahteita. Hivenen synkäksi jäi makutuntuma, olo ei niin kepeäksi, kuin enkelillä.


Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 7.
Ä: 9.



Vinkki: Ota enemmän, luule vähemmän. Viini on tehty juotavaksi.

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Gato Negro Cabernet Sauvignon 2010

Vielä ei ole pääsiäinen, mutta musta kissa nostettiin jo pöydälle. Vanha tuttu vuosien takaa, nyt nuorempaa polvea edustaa Gato Negro Cabernet Sauvignon 2010 (puulaakin tuotenumero 006556). Hinta on 6,88 euroa ja tilavuus 0,75 litraa. Pitääkö kissa katsoa hintalappuun vai mihinkä? Hmm.

I: Tumma, syvä väri. Hieman vetinen alku, pehmeä suutuntuma. Rypäleen aromi tulee ja menee kuin tsunami, pieni polte jää kitalakeen.
Näkemättä pulloa, voin aavistaa tämän olevan nk. "tavisvinkku" eli suurin piirtein siinä navan korkeudella on tämä viini puulaakin hyllyssä. Ei ole luomua eikä reilua kauppa, olenko oikeassa?

Ä: Kissamaisen notkea ensituntuma. Valion Luostari-juuston kera kerrassaan hyrisevä tunne.
Pieni karvaisuus nousee muutaman kulauksen jälkeen, mutta tasaantuu ajan myötä, viinin lämmetessä lasissa.


Arvosanat (asteikkoa 4-10):
I: 8.
Ä: 8½.



Vinkki: Puulaakin hyllyjaottelu viinien osalta on käytännönläheinen: kun on massit päällä, voi ohikävellessään napata "snobi-telineestä" (sijaitsee viinihyllyn päädyssä, erillinen teline) kalleimman viinin ja kassan kautta ulos, tasarahalla tietty.
Kun massit ovat sitten jonkun ajan päästä loppu ja kädessä muutama pummattu euro, voi löytää puulaakissa silmiensä edestä halvimman valikoiman, konttaamalla... ;)