maanantai 31. heinäkuuta 2006

Hedgerow

Ennen lopullista muuttoa "vihreämpien puulaakien äärille" maistelemme ikäänkuin pisteeksi iin päälle (Miksei Ään? kysyy I) luomuviiniä nimeltään Hedgerow White Wine (puulaakin tuotenumero 007352). Hintaa tuotteella on 7,29 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. Osaako saksalainen tehdä luomua? se selviää nyt.

I: Takana raskas asunnonhakureissu ja hikeä pukkaa vieläkin kuuman päivän iltana, lasissa autolämmintä valkoviiniä - ennakko-odotukset eivät ole korkealla, mutta aloitetaan.
Piristävä alkumaku, ehkä jopa hieman poreileva, hedelmäinen. Oikein mukavan makuinen suussa pyöriteltävä - ei hapokas tai muuten pistävä. Jälkimaku potkaisee aavistuksen hetki jälkeen nielaisun... maukas nimenomaan tässä ja nyt: tämän lämpöisenä ja itse väsyneenä, nestevajaustakin taitaa olla. Mitä enemmän tätä juo, sitä enemmän ihmetyttää ettei aiheuta mitään "sivuoireita", joita tulee yleensä kun nauttii viiniä janoonsa; ei jyskytä ohimoissa, ei hikoiluta, ei aiheuta pikakänniä - puuttuuko tästä viinistä luomuna sellaisia ainesosia, jotka aiheuttavat em. oireita "tavisvinkuissa"???
Tulee sellainen kevyt, sanoisinko jopa eteerinen? tunne eli päivän murheet häipyy johonkin positiivisen ajattelun alle... eeh, eihän tällaista viiniä voi ollakaan?! noh, nyt se on nautittu mutta positiivinen ajattelu on edelleen tallella - tätä on kyllä ostettava toistekin ja nautittava oikein illanistujaisissa!


Ä: Ihanaa. Mahtavaa. Kuplivaa. Maiskis. Muiskis. Mussutimussuti. Pusipusi. Halihali.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 10.
Ä: 10.



Vinkki: Kun haluat ilahduttaa paremman puoliskosi lemmekkäitä tunteita, tarjoa Hänelle tätä luomuviiniä... Ä ainakin sekosi täysin ;)

* * *

* Pieni Viiniblogi * muuttaa seuraavan viikon ajan. Nettiyhteyden saaminen uuteen osoitteeseen on toistaiseksi? joten toivotamme tässä kohtaa lukijoillemme
Lämmintä Intiaanikesää!

ja hei... tulemme kyllä takaisin "linjoille" uusien tuotteiden kanssa, odottakaas vain... :)

perjantai 21. heinäkuuta 2006

Robert's Rock

Kesähelteet jatkuvat ja viinien verkkainen, mutta kriittinen arvostelu; tällä kertaa vuorossa Robert's Rock Cabernet Sauvignon - Merlot (puulaakin tuotenumero 452077). Hintaa on 7,76 euroa ja tilavuutta 0,75 litraa. miten maistuu välimerellisen ilmaston hedelmät pohjoisen heinäkuussa?

I: Hieman massasta poikkeava pullo, kaulan muotoilun osalta. Makean merlotin tuoksu. Vetinen ensimaku, tasoittuu väkeväksi. Ei paha. Itse asiassa aika mielenkiintoinen maisteltava. Viinissä selkeästi oma persoonallinen vivahteensa. Tässä viinissä on onnistuneesti yhdistetty Cabernet Sauvignon ja Merlot!

Ä: Imelän alkutuoksun vuoksi epäröinnin aalto lyö lävitse. Tekee mieli nyrpistää nenä kiinni, mutta rohkeuden avulla, ensimmäisen siemauksen jälkeen outo-ei-niin-hyvä tuoksu katoaa makeahkon jälkimaun taakse. Erikoinen maku pyörii kielen päällä, eikä erityisemmin tee mieli naposteltavaa. Maistuu hyvin yksin taikka suuremmassakin joukossa.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
I: 9+.
Ä: 9.



Vinkki: Jos viinipullon korkki ei tahdo aueta suosiolla tai viini "menee päähän" epätavallisen voimakkaasti tms. totutusta poikkeavaa tapahtuu, niin kannattaa epäillä viinin laatua. Olemme törmänneet nyt kahdesti tällaiseen; korkki lähtee irti vain murusina ja viini maistuu epätavallisen kitkerältä, "jysähtää otsalohkoon" heti ekasta lasillisesta sekä pahimmillaan aiheuttaa 12 tunnin kuluessa särkyä alavatsassa (munuaiset). Tällöin on syytä kaataa viinilasit tyhjäksi viemäriin ja palauttaa pullo puulaakiin (kelpaa takaisin, jos pullossa on jäljellä viiniä yli puolet tilavuudesta) sekä täyttää puulaakin kassalta saatava palautelappu, johonka voi kirjoittaa em. havainnot sekä nimi- / osoitetiedot. Sen lisäksi, että viinin maahantuoja saa palautetta (myös huonoa!), niin Sinä voit saada vaivanpalkkioksi "kipurahoja". Älä tyydy huonoon viiniin, vaan vaadi Laatua.

torstai 6. heinäkuuta 2006

Raimat Chardonnay

Kiirettä pitää, että ehtii: * Pieni Viiniblogi * jatkaa vieraan V kera tiukan asiallista viinilinjaa. Tällä kertaa pöydän päälle nousee Raimat Chardonnay 2005 (puulaakin tuotenumero 007045). Hintaa Katalonian Valkealla on 9,48 euroa ja tilavuus tavanomaiset 0,75 litraa. Otetaan pulloa kaulasta ja maistetaan...

V: Korkki haisee hyvälle. Väri kirkas. Rypäleinen, hapahko. Hapankorppumainen.

I: En mä tiiä, mitä tästä ajattelis (huh huh, mä oon nyt juonu ihan liikaa...)? Makeus puuttuu! Kuiva siideri? Maku hyvä, mjooh ja jälkimaku kuivahko.

Ä: Oh, hyvin päähän jysähtää. Erikoinen aistimus: osin siiderimäisyyttä, osin piristävää päärynämäisyyttä. Tästä voi tulla Erittäin Huono Olo.

Arvosanat (asteikolla 4-10):
V: 8½.
I: 8.
Ä: 7½.



Vinkki: Viinejä on kiva maistella varsinkin porukalla, mutta kuten tämänkertainenkin maistelu osoittaa, niin kohtuus myös tässä. * Pieni Viiniblogi * oli tällä kertaa hieman liikaa viihteen puolella, koska kyseessä oli (jo) kolmas viinipullo samalta istumalta... emme suosittele tästä tapaa, koska mitä pidemmälle ilta ehtii, niin viinin aromit hukkuvat kitalaen poimuihin, ja I:ltä sanat ;)

I:n jälkikirjoitus: Olihan karsee olo aamulla... yöh...